Музика, танци, история и романтика – това е част от рецептата за идеалната почивка на шампиона от тазгодишния Уимбълдън Новак Джокович. Заедно със съпругата си Йелена, той замина за остров Корчула в Хърватия.

Световният №1 публикува как в компанията на музиканти пее популярната любовна песен на Оливер Драгойевич – „Когато дойдеш ти“.

„Магическа вечер. Пеем с оркестъра в Крочула. Страхотно преживяване. Благодарен съм, че в тези моменти съм с Йелена“, сподели Новак.

За остров Корчула се знае, че е един от най-интересните острови в Адриатика. Но освен това името му се свързва и с твърдението, че това е рождено място на известния мореплавател Марко Поло. Хърватският остров Корчула освен това е и един от най-шумните острови. В миналото, заради гъстите си черни борове, е носил името Черна Корчула. Корчула е известен със своето вино и маслиново олио.

Изключителната си популярност градът, респективно островът, дължи на старата си част, която е запазила много исторически сгради от средновековието – катедрали, дворци, църкви и кули.

Новак Джокович отрази два мачбола и надделя във финал за историята срещу Роджър Федерер. Сърбинът защити трофея си от Уимбълдън, след като се наложи със 7-6(5) 1-6 7-6(4) 4-6 13-12(3) в гладиаторска битка на централния корт, продължила пет часа.

Двубоят се превърна в най-дългия финал на сингъл в историята на Уимбълдън. След много драматични моменти и обрати двамата стигнаха до решителен тайбрек при 12-12, а така записаха още едно историческо постижение. До момента дългият гейм в този си формат не бе „дебютирал“ в мач на сингъл в надпреварата, но това се случи на финала, и Джокович надделя, за да стигне до трофея.

След редица обрати световният №1 завоюва своя пети трофей на “свещената трева“, както и 16-и в турнирите от Големия шлем. Топ поставеният показа психическата си устойчивост в целия двубой, а при 7-8 в петата част на два пъти не позволи на Маестрото да спечели и да вдигне деветата си титла на Уимбълдън, както и 21-а в надпреварите от Шлема. TennisKafe.com