„Като дете бях с наднормено тегло. Треньорите и учителите ми казваха, че няма да съм много добър в това, което бях избрал, а именно тениса. Може да се оставите хората да ви казват, че не може нищо да направите, но аз опровергавам много от тях“ – това са част от вдъхновяващите думи на Ник Кириос, който се показа в любима за много фенове светлина.

Вижте на снимката долу как е изглеждал младежът като дете:

Ник Кириос завърши своята приказна седмица във Вашингтон с трофея на Citi Open. Австралиецът преодоля болките в гърба, за да надиграе Даниил Медведев на финала със 7-6(6) 7-6(4) и да спечели втората си титла за сезона.

Още преди финала Ник каза, че не играе само за себе си, а вече с титлата в ръка, обясни какво има предвид:

„Аз съм побеждавал абсолютно всеки един от най-добрите тенисисти в целия свят, правейки нещата по моя начин. И така ще продължа да ги правя. Мисля, че хората могат да се вдъхновят от това. Не трябва да слушаш никого – трябва да разчиташ на себе си и да вярваш в себе си. Това е всичко, което има значение.“

24-годишният тенисист триумфира по-рано през годината в Акапулко, след като победи Александър Зверев в решителната битка, а сега вече има на сметката си шест отличия в актива си – три от категория „АТР500“.

„Доказах се на много хора, които ме бяха отписали. Невероятно е къде бях преди шест месеца и къде съм сега. Трябваше да се справя с някои вредни навици – започнах извън корта и не искам да влизам в подробности. Само мога да кажа, че имах много вредни навици. Това е само началото, продължавам да се боря срещу вредните неща. Същевременно обаче не искам да губя себе си и да се променям. Искам да продължа да изпитвам удоволствие на корта и да забавлявам“, каза още Кириос.

За него няма да има много време за почивка, защото му предстои участие в Канада:

„Развълнуван съм, защото срещам Кайл Едмънд, с когото много сме играли като младежи. Най-важната задача обаче е първо да се насладя на вечерта, а след това да пътувам.“