Един от бившите треньори на Григор Димитров - Франко Давин, направи разтърсващ разказ за борбата му с коронавируса. Бившият аржентински тенисист, който за кратко бе наставник на Грищо от края на 2015 до средата на 2016 година, сподели, че при него болестта е минала изключително тежко и на моменти той дори е мислел, че може да умре.

„В края на юни работех много на корта, дълги часове. По това време в Маями е горещо. И един ден започнах да се чувствам сякаш съм изгорял. Помислих си, че ще трябва да спра за един ден. На следващия ден се завърнах към нормална работа и започнах да се чувствам уморен. Този следобед си останах вкъщи и следващата сутрин се тествах. Това беше на 25-и. Почувствах се много зле, сякаш имам висока температура, с болки в тялото, с които не искаш да ставаш от леглото. Резултатът излиза между 48 и 72 часа, така че съвпадна с уикенда. Между четвъртък и понеделник бях без резултат, но си мислех, че може да е грип“, заяви 50-годишният специалист, достигал до №30 в света като тенисист.

„Изолирахме се малко по-рано у дома, защото вторият ми син Начо е със синдром на Даун и е в по-висок риск. Имах чувството, че в Маями ще е подобно на Ню Йорк (като брой на заразените), защото е място, през което минават много хора. Но не се случи. Тогава започнаха да отварят, да се играе тенис и да се върнем към нормален живот. Работя с много момчета на 18, 20, 22 години, които изглежда са безсимптомни и те прехвърлят вируса. Когато си направих теста звъннах на всички, с които съм бил в контакт и никой нямаше симптоми. Така че си помислих, че не е това, но през уикенда започнах да губя вкус и мирис. После се почувствах малко по-добре физически, но на четвъртия или петия ден започнах да кашлям и да имам недостиг на въздух. Това е най-лошото. В тази ситуация си отчаян, защото четеш всичко, което се случва. Имам италиански приятели, които ми казваха едно нещо, испанските други. Това, че имам уред за обдишване помогна. Докторът ми каза да се следя, защото ако имам по-ниска сатурация, трябваше да отида в болница“, продължи аржентинецът.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Най-лошото беше липсата на въздух, защото не знаеш колко дълго ще продължи. През нощта започваш да се отчайваш. Имах ужасно време и започваш да чувстваш, че умираш, че ти липсва...Беше трудно, защото не взимах нищо, така че не знаеш дали се справяш добре или не. Има много различни мнения. Взимах само парацетамол и неща, които да намалят температурата. И така продължи. Това са 3 или 4 трудни дни. След това започнах да се чувствам добре и докторът ми каза, че може да има дни, в които не се подобряваш. Това ми се случи. Върнах се назад във възстановяването и бях ужасен от простия факт, че не знаеш колко далеч ще стигне. Беше на осмия, деветия, десетия ден, когато казаха, че е критично. Ако продължавах да се чувствам зле, трябваше да отида в болница, тогава бях на ръба. Изолирах се у дома. Семейството ми си направи тест веднага и всички бяха негативни, което беше добре“, каза още Давин, който в момента е треньор на Кайл Едмънд.

„На 12-ия или 13-ия ден е друго, защото започваш да се чувстваш по-добре и виждаш какво е останало зад теб. Но в моя случай имаше 3-4 дни, в които бях много зле. Имах всички симптоми, като силен грип. После един от лекарите ми каза, че е много добре да ходя, защото като стоиш дълго в леглото, движението те кара да се чувстваш по-добре. Смятах стъпките си в стаята. Не е лесно. В моя случай не беше лесно“.

„Да (загубих апетит), затова загубих много тегло. След това загубих обонянието си. Ако изпиех чаша оцет, за мен беше все едно пия вода. Миришеш парфюм и не усещаш нищо, нищо, това траеше 2-3 дни. По-трудно е през нощта, липсата на въздух се усилва. И се поставяш в неудобна позиция. Мислиш, че става по-зле. Бях готов да отида в болницата. Казвам ви какво чувствах: че умирам. Че съм на 4 дни от това да отиде в една от двете посоки. Всичко, което четях и което ми се случваше, ме караше да мисля, че съм близо до тези, които умират. И бе въпрос на дни“, завърши Франко Давин.