Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да не играе в първия турнир от Големия шлем за 2011 година Australian Open. 19-годишният хасковлия си осигури място в квалификациите в Мелбърн, където ще е поставен, но треньорът му Питър Макнамара може и да не го пусне. Според последни информации австралиецът иска Григор да е в основната схема, а в противен случай Димитров може въобще да не пътува за Мелбърн, пише сайтът Tennis Kafe.

За да има сигурно място в основната схема, Гришо трябва да стане 106-и в световната ранглиста. В момента той е на 112-о място, като до края на сезона му остава само един турнир от сериите "Чалънджър" в Хелзинки (награден фонд 106 500 евро).

Съществува и вариант Григор да влезе в схемата заради контузия на тенисист, който е пред него в ранглистата.

Гришо се готви за последния си турнир с клубното първенство на Франция. Вчера Димитров измъкна трудна победа със 7:6 (6), 6:7 (9), 7:6 (5) срещу 135-ия в света Жил Мюлер (Люксембург). Григор играе за тенис клуб Boulogne-Billancourt, а съотборници са му Адриан Манарино (№99 в света), Йесе Хута Галунг (№126) и Томас Шорел (№166)./БЛИЦ