ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич говори след спечелената от сърбина по-рано днес 10-а титла от Australian Open и 22-а в турнирите от Големия шлем.

Джокович победи Стефанос Циципас с 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) във финала, като през целия турнир игра с контузия. Травмата му се обади най-силно в двубоя с българина Григор Димитров, който обаче не успя да се възползва и загуби.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Нека го кажа по този начин - около 97% от тенисистите биха се отказали в неговото положение. При тези резултати от изследванията почти всички биха се оттеглили от участие. Той наистина даде всичко. С всеки изминал ден се чувстваше все по-добре. Признавам си, че не очаквах това. Най-притеснен от двубоя му срещу Григор Димитров, но той продължи напред и след това спечели турнира. Новак става все по-луд. Неговата лудост е положителна. 

И аз бях тенисист и също бях малко ненормален и го разбирам много добре как се чувства и познавам отлично тези емоции. Това беше финал от "Големия шлем". Говорихме много пъти. Казах му, че може да ми сподели всичко, което иска, но задължително трябва да спечели, защото в противен случай беше ясно, че има проблем. 

Същото е като с треньорите на Реал Мадрид, които трябва да се справят с огромното напрежение. Не печелиш един или два двубоя и вече си уволнен. "Големият шлем" е най-ценен, защото е изключително предизвикателство", коментира хърватинът, цитиран от Ройтерс.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК