С една изненада започна 38-мото издание на тенис турнира „Д-р Тодор Тодоров” под шефството на БНТ и БФТ за наградите на „Шарп”. Третият в схемата Георги Йорданов отпадна в първи кръг на състезанието след загуба с 6/7(2) 6/4 от играещия с „уайлд кард” Динко Халачев в столичната зала "София".
 
Първите двама в схемата Тихомир Грозданов и Тодор Енев се класираха без проблеми за втория кръг. Грозданов се наложи над квалификанта Андрей Алауи с 6/3 6/3, докато Енев даде само два гейма на друг квалификант – Петър Атанасов (6/1 6/1).
 
Илия Кушев, №4 в схемата, победи Стефан Трифонов с 6/2 6/4. В следващия кръг той ще играе с Румен Господинов. Грозданов ще се изправи срещу Марсел Радев.  
Ивайло Трайков също продължава напред и в следващия кръг ще премери сили с Динко Халачев. Тодор Енев пък ще има за задача да елиминира Петър Трендафилов. Наградният фонд на турнира е 5000 лева.
 
Единият полуфинал в събота и финалът в неделя от 13.00 ч. ще бъдат излъчвани пряко по БНТ. Другият полуфинал в събота, както и останалите срещи от основната схема, ще бъдат предавани по Спортмедиа ТВ и сайта www.tennis24.bg.