Три български тенисистки записаха победи в двубоите на двойки от 26-ия международен турнир за жени "Алианц Къп", който се провежда на кортовете на ТК „Левски“ в София и е с награден фонд 25 000 долара.

Четвъртите поставени Виктория Томова и Лина Гьорческа (Македония) отстраниха белгийките Беноа и Цимерман с 6:2, 6:4. На четвъртфинала утре победителките се изправят срещу Юлия Стаматова и Лу Брульо (Франция), които се наложиха с 6:2, 6:3 над тийнейджърките Елена Тренчева и Розалина Юсева.

Ани Вангелова изигра втория си мач за деня. На единично левичарката загуби с 0:6, 0:6 от Катинка фон Дайхман (Лихтенщайн). Но на двойки Вангелова и Марина Качар (Сърбия) победиха сестрите Лютфия и Хюлия Есен.
Следващите съпернички на българо-сръбския дует са румънките Кристиан и Даскалу, които поднесоха изненада, като елиминираха вторите в схемата Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска след 7:6(3), 6:3.

Диа Евтимова и Мелани Стоке (Норвегия) загубиха от водачките Граматикопуло (Гърция) и Лемоан (Холандия) с 0:6, 3:6. Михаела Кафтанова и Габриела Михайлова пък отстъпиха на Мърджа (Хърватия) и Ормачеа (Аржентина) с 1:6, 2:6.

В програмата за 7 септември в действие ще видим и останалите четири българки на единично.

Водачката в схемата Изабелла Шиникова излиза в 10:00 часа на корт №1 срещу Кирин Лемоан (Холандия). След нея втората Виктория Томова се изправя срещу София Ковалец (Украйна). Третият мач на корт №1 (не преди 13:00) противопоставя участващите с „уайлд кард“  Петя Аршинкова и Констанце Щепан (Германия). Диа Евтимова играе на корт №4 срещу Лу Брульо (Франция) във втори мач.