Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов не успя да спечели първа титла в дебютното си участие на финал в турнир по тенис от сериите "Чалънджър". 

В Загреб българинът отстъпи на 148-я в света Никола Милойевич с 6:2, 2:6, 6:7 (5) в маратонски сблъсък, продължил цели 3 часа и 10 минути.

Кузманов започно отлично срещата и при 3:2 в своя полза успя да стигне до пробив. Мико продължаваше със стабилните си изяви на сервис и задържа подаването си, спасявайки точка за пробив, а веднага след това успя да затвори първия сет с втория си брейк в мача за 6:2.

Във вторият сет обаче Мико допусна пробив още при първото си подаване, но успя мигновено да го върне. Милойевич обаче спечели следващите три гейма, за да поведе с два пробива при 1:4. В крайна сметка сръбският тенисист задържа убедителния си аванс и спечели втория сет с 2:6.

Решителната трета част предложи много емоции и обрати. При 2:2 Кузманов спечели на 0 гейма си, а веднага след това стигна и до пробив - 4:2. Милойевич се върна в мача с проби за 4:3, а при своето подаване спаси цели три брейкбола. Стигна се до 5:5, а  сръбския представител успя да поведе с пробив за 5:6. Втората ракета на България моментално стигна до два шанса за връщане на брейка, като успя да реализира втория - 6:6. 

В тайбрека Кузманов изостана с 0:3, но успя да върне минипробива. Стигна се до 5:4 за сърбина и два негови сервиса. Кузманов изравни резултата при 5:5, но не успя да запази спокойствие и направи грешка от бекхенд, заради която Милойевич получи мачбол - 5:6. Мачът завърши с още един грешен удар от Мико и сърбинът триумфира.

Пловдивчанинът все пак си осигури 3650 евро и 48 точки за световната ранглиста, с което си гарантира рекордно изкачване в класацията на АТP до около 240-ото място.