Поставеният под номер 2 в схемата Каспер Рууд се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите АТП 500 в Барселона. Норвежецът срази финландеца Емил Руусувуори с 6;2, 6:2 за 76 минути игра.

За място на полуфиналите Рууд ще играе с представителя на домакините Пабло Кареньо-Буста. Испанецът имаше някои трудности, но все пак успя да победи италианеца Лоренцо Сонего с 6:2, 5:7, 6:2 за 2 часа и 43 минути на корта.

Много любопитен се очертава другият четвъртфинал в долната половина на схемата, в който един срещу друг ще играят третият в схемата Феликс Оже-Алиасим и шестият - Диего Шварцман. Канадецът Оже-Алиасим се справи със 7:5, 6:4 с американеца Франсес Тиафо, докато Шварцман победи с идентичното италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:5.

Място на четвъртфиналите, но в горната половина на схемата, спечели и Алекс де Минор. Австралиецът водеше с 6:0 срещу Лойд Харис, когато южноафриканецът реши да се откаже заради контузия. На четвъртфиналите Де Минор ще срещне победителя от двойката между британеца Камерън Нори и унгареца Мартон Фучович.