Жени Маркова и нейните деца са големите победители в конкурса „Любим спомен от Sofia Open“. Разказът ѝ впечатли най-силно комисията, отговаряща за тежката задача да избере най-добрия миг на феновете сред морето от писма.

Изненадата ѝ се оказа тройна, след като Жени се сдоби с билети за мача за трофея на сингъл и двойки веднъж от организаторите, а след това и от щаба на финалиста Джак Дрейпър. Голямата награда бе тениска с автографи на участниците в осмото издание на турнира от сериите ATP 250.

На специална церемония преди финала на сингъл между британеца и Адриан Манарино, победителят в конкурса излезе на централния корт, за да получи своя подарък. С нея бяха и двете ѝ деца, главни участници в историята ѝ, която спечели конкурса. Те получиха наградата лично от президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков в присъствието на турнирния директор Орлин Станойчев. Победителите, дошли специално за турнира от Добрич, имаха възможност да разговарят с двамата, споделяйки впечатленията си от Sofia Open 2023.

„От вълнение не спахме преди съботния ден – обясни пред сайта на Sofia Open Жени Маркова. – Щастливи сме, че семейно ще можем да изгледаме на живо мачовете от финала на нашия любим турнир. Тук сме от първия ден, още от квалификациите. Децата са големи фенове на турнира и именно те ме убедиха да участвам в конкурса. Благодарим много на организаторите за този вълнуващ момент.“

А сега е време да ви оставим в компанията на историята, която донесе нов незабравим момент на Жени и децата ѝ:

„Моят любим спомен е от Sofia Open 2023. Това лято се преместихме от Англия. Децата ми Андреа (12 год.) И Дани (10 год.) са родени и израснали там, но обожават България. И двамата тренират тенис, а Дани има амбиции един ден да стане професионален тенисист. Тази година за пръв път посещаваме тенис турнир и децата мечтаеха да видят Джак Дрейпър на живо.

Въпреки че първият мач на Дрейпър беше късен, пожелаха да останат, за да видят един от най-любимите си тенисисти. Те бяха единствените деца в залата, освен подавачите на топки. Андреа нарисува плакат с английското знаме и името на Джак и през целия мач ръкопляскаха за него и го подкрепяха.

Когато Дрейпър спечели мача, отидохме да го изчакаме, за да помолят за автограф и снимка. Докато го чакахме, децата имаха уникалната възможност да си поговорят с треньора на Джак, Джеймс Тротман, който беше изключително мил с тях и им зададе куп въпроси за живота им в България и снила на игра на Дани.

Докато говорихме с него, Джак дойде, извини се, че ни прекъсва и каза, че има нещо за децата. В този момент им подаде хавлията си, в която беше увил тениската, с която игра. Щастието в очите на децата ми беше безценно. Този момент беше неописуемо емоционален както за Андреа и Дани, така и за мен. Джак Дрейпър даде автографи на децата, снима се с тях и им благодари за подкрепата, въпреки късния час.

Андреа и Дани дойдоха на Sofia Open 2023 с надеждата да получат поне един или два автографа, а ще си тръгнат с, както го описват те, най-хубавия спомен в живота им. Мога само да благодаря на организаторите на Sofia Open, благодарение на които децата ми изпитаха тези невероятни емоции и безценно щастие. Благодаря от сърце!“