Българският тенисист Григор Димитров записа трудна, но сладка победа над Роберто Баутиста Агут и се класира на полуфиналите на турнира в Пекин. Гришо се наложи със 7:6 (5), 4:6, 6:2 след два часа и половина на корта.

Българският тенисист Григор Димитров записа трудна, но сладка победа над Роберто Баутиста Агут и се класира на полуфиналите на турнира в Пекин. Гришо се наложи със 7:6 (5), 4:6, 6:2 след два часа и половина на корта.

Срещата беше изключително равностойна. В първия сет двата си размениха по един пробив, а изходът му беше решен в полза на Димитров след тайбрек. Във втората част испанският тенисист направи един пробив в сервиса на българина и това му беше достатъчно, за да изравни резултата в мача. Гришо отговори с два брейка в подаването на Агут в решителния сет и така си гарантира продължаване напред в турнира.

На полуфиналите Григор Димитров може да играе срещу фаворита за титлата Рафаел Надал. Преди това обаче испанецът трябва да спечели мача си от четвъртфиналите срещу американеца Джон Иснър.

ПЪРВИ СЕТ
Равностойното начало беше прекъснато от пробив в полза на Григор Димитров в петия гейм. Вместо да затвърди предимството си Гришо допусна брейк в собствения си сервис още в следващия гейм. Така Агут изравни резултата за 3:3. В последните пет гейма от частта двамата тенисисти печелеха подаванията си на нула и се стигна до 6:6. В тайбрега Димитров поведе с 5:3, но допусна изравняване. Все пак той стигна до сетбол при 6:5 и направи пробив в сервиса на испанския си съперник, за да спечели първата част от мача.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна равностойно като първата. Григор Димитров и Роберто Баутиста-Агут печелеха своите сервис-геймове, въпреки че испанецът спаси една възможност за брейк на Гришо при 2:1 в полза на българина. Това продължи до седмия гейм, когато Агут успя да пробие при първата си възможност в сета. Този брейк се оказа достатъчен за испанския тенисист да спечели втората част и да изравни резултата в мача. Той стигна до спечелване на сета при втория се сетбол.

ТРЕТИ СЕТ
Решителната част на мача започна с размяна на спечелени собствени сервис-геймове. В третия гейм Гришо спаси две възможности за пробив в подаването си, а в следващия успя да пробие съперника си на нула. След това Димитров затвърди брейка, което му отбори пътя към победата. Той си гарантира успеха с още един пробив в осмия гейм на сета, който се оказа и последен в мача. Българинът спечели втория си мачбол и така се класира за полуфиналите на турнира.