Поставената под №8 в основната схема Доминика Цибулкова (Словакия) изненадващо бе отстранена от 99-ата в света украинка Леся Цуренко с 6:3, 3:6, 4:6 в третия кръг на US Open.

Словачката започна уверено и контролираше изцяло играта през първия сет.

Всички геймове във втората част бяха от пробиви, но Цуренко взе сервиса си в началото на сета, което и гарантира взимането му.

Отново пробивите решиха и решителния сет, като в крайна сметка украинката направи 3 брейка, а загуби сервиса си само два пъти и отстрани именитата си съперничка.

В следващия кръг тя ще спори с поставената под №8 Роберта Винчи (Италия), която победи германката Карина Витхьофт с 6:0, 5:7, 6:3.

Каролин Возняцки (Дания) се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис в САЩ след победа с 6:3, 6:1 над румънката Моника Никулеску.

Бившата номер 1 в света, която загуби два финала в Ню Йорк през 2009 и 2014 година, играе като непоставена заради продължително лечение на контузия в глезена, доминираше през целия мач.

Никулеску игра добре на форхенд само в началото на мача и загуби за по-малко от час и половина в един от първите мачове за деня в Ню Йорк.