Поставеният под номер 2 в схемата Стефанос Циципас започна с победа участието си на турнира на клей от сериите АТP 500 в Барселона. 

В мач от втория кръг гъркът победи с 6:4, 6:2 аржентинеца Педро Качин. Циципас успя да пробие сервиса на съперника си за пръв път в петия гейм, което му осигури предимство за спечелването на първия сет. Във втория той се представи още по-убедително, като поведе бързо с 4:0 гейма и предреши изхода на мача.

За място на четвъртфиналите Циципас ще играе с канадеца Денис Шаповалов, който в обедните часове на деня записа двусетов успех над словака Йозеф Ковалик.

Напред в турнира продължава и Карен Хачанов. Руснакът, който е номер 6 в схемата, надигра с 6:4, 6:4 чилиеца Николас Хари.

Хачанов показа по-голяма стабилност, особено в по-дългите разигравания, а това, че стартира и двата сета с пробив още в първия гейм, също му помогна много.

В следващия кръг руският тенисист ще играе с победителя от мача между британеца Даниел Евънс и италианеца Матео Арналди.

Британецът Камерън Нори също е в третия кръг в Барселона след победата с 6:1, 6:2 над Павел Котов от Русия. Нори ще очаква победителя от срещата между италианеца Лоренцо Музето и австралиеца Джейсън Къблър, за да разбере името на следващия си съперник.