Стефанос Циципас даде пресконференция след оттеглянето си от мача срещу Холгер Руне. Гръцкият тенисист изигра само три гейма, преди да преустанови участието си заради контузия в гърба. Световният №6 съжалява, че трявмата го спира от Финалите на АТП в Торино.
 
"Извинявам се на зрителите, които дойдоха да гледат мача. Много съм разочарован, че не успях да доиграя двубоя. Сега е ясно, че трябваше да предоставя мястото си на друг играч (б.р. - резервата Хуберт Хуркач), но след множеството прегледи, които преминах през последните дни, лекарите ми казаха, че ще бъда в състояние да играя. Получих разрешение от тяхна страна, но днес се почувствах ужасно на корта. Подготвих се за мача по възможно най-добрия начин, но не се получи", коментира финалистът от Australian Open.

"Имах проблеми с движението и усещах болка. Естествено, няма как да играеш, без да се движиш. Днес болката беше много сериозна. И преди ми се е случвало да съм в подобна ситуация, но сега ме болеше твърде много и не успях да се справя, така че трябваше да взема трудното решение да се откажа", обясни още Циципас.

"Мразя да се оттеглям от мачове, тъй като не съм такъв човек. Чувствам се ужасно за това, че няма да доиграя турнира, за който се подготвях толкова дълго и правех всичко възможно, за да съм напълно здрав и да успея да демонстрирам качествата си в пълна степен", каза още гръцката звезда.