Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас се наложи със 7:6(7), 6:4, 6:1 над унгареца Мартон Фучович в мач от първия кръг на "Ролан Гарос". Двубоят продължи 2 часа и 22 минути.

Циципас е финалистът в турнира от 2021 година. 

Най-интересен беше първият сет. В него пробиви нямаше, но в тайбрека се случиха няколко обрата. Първо унгарецът поведе с 3:0 точки, след което Циципас стигна до два сетбола при 6:4. 

Фучович отрази двете възможности и на свой ред стигна до точка за спечелване на сета, при това на свой сервис. Той обаче изпрати удар от форхенд в мрежата, което изравни резултата за 7:7. Тук вече Циципас не допусна колебания и успя да затвори първата част с 9:7 точки.

Поставеният под номер 9 в схемата грък поведе с пробив още в първия гейм на втория сет. Фучович успя да изравни при 3:3, но Циципас пак взе предимство и затвори и втория сет с 6:4. След това Фучович свали гарда и до края на мача повече проблеми за Циципас нямаше.

Във втория кръг той ще срещне германеца Даниел Алтмайер.

Напред в турнира продължава и номер 21 в схемата канадецът Феликс Оже-Алиасим. Той отстрани японеца Йошихито Нишиока след 6:2, 6:4, 6:4. Мачът беше прекъсван на няколко пъти заради дъжд.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК