Топпоставеният Жо-Вилфред Цонга от Франция започна с победа участието си на турнира в Уинстън-Сейлъм, след като се наложи с 6:3, 7:6 над Томас Белучи от Бразилия.
 
Цонга, № 6 в световната ранглиста, спечели само една от деветте си възможностти за пробив, но спаси и петте шанса на бразилеца да пробие сервиса му.
 
Французинът, който победи Белучи и на олимпийските игри в Лондон, беше един от 16-те тенисисти, които пропуснаха първия кръг на турнира. В следващия си мач Цонга ще играе с украинския квалификант Серхий Стаховски, отстранил Паблу Андухар след 6:2, 6:3.
 
Вторият в схемата Томаш Бердих, който също като Цонга за първи път играе на турнира, се нуждаеше от 95 минути за успеха с 6:3, 7:5 над руснака Алекс Богомолов. Следващият съперник на чеха е финландецът Ярко Ниеминен, победил немеца Бенямин Бекер с 6:3, 6:3.
 
Миналогодишният шампион и поставен под № 3 Джон Иснър взе труден успех над 50-ия в света словак Мартин Клизан. Американецът се наложи с 4:6, 6:3, 7:5.
 
Украинецът Александър Долгополов, четвърти в схемата, загуби само 10 точки при свой сервис и реализира 10 аса при победата с 6:1, 6:3 над Лу Йен Хсун от Тайван.
 
Полякът Лукош Кубот се наложи над Жулиен Бенето с 2:6, 7:5, 6:3, въпреки че французинът, финалист на турнира преди година, направи 15 аса.
 
Поставеният под № 11 Денис Истомин от Узбекистан загуби с 2:6, 2:6 от Стив Дарсес. Следващият съперник на белгиеца е Анди Родик.
 
Шестият в схемата Марсел Гранойерс от Испания победи американеца Райън Харисън с 6:4, 6:2, а Сам Кюрей отстрани колумбиеца Сантяго Хиралдо след 6:3, 6:2.