Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова се класира без игра на 1/4-финалите на турнира в Линц (Австрия). Съперничката й от Канада - Южени Бушар, не излезе на корта. Пиронкова трябваше да играе с поставената под №1 в схемата на турнира Бушар в двубой от втория кръг, но тя заяви: "След вчерашния си двубой, днес се събудих със силна болка и ако продължа участието си, контузията ми може да стане по-сериозна. Исках да изляза на корта и да играя, тъй като турнирът е много хубав. Сега ще направя колкото се може по-дълга почивка, за да се възстановя и да бъда готова за Шампионата на WTA в Сингапур, който започва след десетина дни. В момента изпитвам болка докато ходя и нямаше как да играя."

На 1/4-финалите 27-годишната пловдивчанка ще мери сили с италианката Карин Кнап. Тя също се класира след отказване на противничката си - Магдалена Рибарикова. Кнап поведе с 1:0 сета (6:3), след което последва отказване на Рибарикова.

Пиронкова и Кнап имат два мача до момента, като и двата са спечелени от пловдивчанката. Първият е през 2006 година в Щутгарт, а вторият е на Ю Ес Оупън тази година.

Четвъртфиналът на Пиронкова е в петък (10 октомври) от 15:00 часа на Централния корт и ще бъде предаван пряко по Евроспорт, както и в Агенция БЛИЦ. Ако преодолее Кнап, Пиронкова ще играе на полуфинал с Камила Джорджи или Марина Еракович.