Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще бъде поставена при жребия за втория турнир от “Големия Шлем” за сезона “Ролан Гарос”. 23-годишната пловдивчанка засега е номер 32 в схемата, като това стана факт благодарение на отказването на Серина и Винъс Уилямс. Възможно е Цвети да мине и по-напред, ако до жребия утре друга състезателка с по-предно класиране обяви, че няма да играе.

Фактът, че е поставена спестява на Пиронкова силна съперничка в първия кръг. Миналата година тя няма този късмет и на старта игра с Жустин Енен, която я отстрани с 6:4, 6:3.

Цвети бе поставена и в Откритото първенство на Австралия в началото на годината, като спечели първия си мач срещу Паулин Парментие, след което отпадна от Моника Никулеску.

Водачки на четвъртините в схемата на “Ролан Гарос” при жените са Каролине Возняцки, Ким Клайстерс, Вера Звонарева и Виктория Азаренка. Миналогодишната шампионка Франческа Скиавоне е поставена под номер 5, а финалистката Саманта Стосър ще бъде осма в схемата.

При мъжете също се следва класирането в ранглистата, като първи е Рафаел Надал, следван от Новак Джокович, Роджър Феререр и Анди Мъри. Това означава, че Рафа и Ноле може да се изправят един срещу друг едва на финал, а Федерер може да срещне някои от тях в полуфиналите. Миналата година титлата бе спечелена от испанеца.
 
В турнира при мъжете ще участва най-добрият ни тенисист Григор Димитров. България ще има още две представителки - Магдалена Малеева при легендите и Виктория Томова при девойките.