Цветана Пиронкова ще е поставена в основната схема на US Open, след като Серина Уилямс обяви отказването си от тазгодишното издание. Причина за решението на американката е, че все още не е възстановена от контузията, която получи преди около месец, когато поряза крака си.

Пиронкова за първи път в кариерата си е сред поставените тенисистки на турнир от "Големия шлем", като само преди броени дни изглеждаше, че Цвети е пропуснала тази възможност, след като няколко разочароващи представяния в последните няколко турнира я смъкнаха на 34-та позиция в ранглистата, пише "Тенискафе".

След отказването на Жюстин Енен и Серина Уилямс, Пиронкова успя да попадне сред 32-те тенисистки, които ще са поставени в основната схема на US Open и в първите два кръга ще избегнат фаворитите за титлата.

Междувременно бе публикувана основната схема на турнира с награден фонд 600 хиляди долара в Ню Хейвън, където в първи кръг Цвети ще играе срещу тенисистка, преминала през квалификациите. При евентуална победа ще се изправи срещу Альона Бондаренко или поставената под №6 Марион Бартоли./БЛИЦ