Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова даде интервю специално за сайта на Турнира на шампионките. Както е известно, от тази година специалната надпревара ще се провежда в България. В София ще мерят сили шест състезателки с титли през сезона и две с “уайлд кард”. Очаква се трофея си от миналата година да защитава Ана Иванович.

Към момента купи от необходимата категория са спечелили Цзе Чжън (Китай), Мона Бартел (Германия), Даниела Хантухова (Словакия), Лара Аруабарена-Весино (Испания), София Арвидсон (Швеция), Тимеа Бабош (Унгария), Сара Ерани (Италия) и Су-Вей Сие (Тайван).

- Цвети, амбицирана ли си да се класираш за турнира по право – с титла от състезание от категория „Интернешънъл”, а не с покана?
- Да, разбира се. Една от целите ми през този сезон е именно да спечеля титла от състезание на WTA. Като гледам календара, имам доста възможности да го направя до октомври.

- А би ли имало разлика за теб в начина за достигане до София?
- Може би. Радвам се, че ще получа „уайлд кард” за Турнира на шампионките и благодаря за нея на организаторите. Но ако се класирам според регламента, тогава ще бъда истински щастлива.

- От години не си играла официален мач в България...
- Така е, май от 2009 година. Затова вече се вълнувам от срещата с родната публика. Аз обичам да играя в България, макар че отговорността е много голяма. Досега не съм го правила на турнир от такава величина, така че за мен изживяването ще бъде още по-специално.

- Какви задачи си си поставила за 2012 година?
- Както вече казах, една от целите ми е спечелване на първа титла от турнир на WTA. Другите задачи, които съм си поставила, са да подобрявам играта си и да бъда по-постоянна в изявите си. Има и много други неща, но ще ги запазя за себе си.

- Какво би пожелала на читателите на сайта на Турнира на шампионките?
- Колкото и клиширано да звучи, желая на всичките ви читатели да бъдат по-позитивни. И винаги да намират причина, да се усмихват. Защото никоя трудност не обича усмивките.