Цветана Пиронкова не успя да се класира за основната схема на тенис турнира в Доха. Първата ни ракета отпадна в квалификациите, след като допусна загуба от бившата №1 в света Йелена Янкович с 1:6, 7:6(6), 4:6. Срещата продължи 2 часа и 34 минути, а българката все пак си гарантира 18 точки за ранглистата, където е на 65-а позиция.  

В първия сет пловдивчанката допусна много грешки, от които се възползва Янкович. Сръбската тенисистка осъществи цели 3 пробива и допусна един, което и беше достатъчно да поведе в резултата..

Втората част беше далеч по-оспорваната. Двете тенисистки направиха по един пробив и се стигна до тайбрек, в който Пиронкова демонстрира здрава психика и го спечели на 6.

Двете тенисистки се вкопчиха в жестока битка в решаващата част, а първата ни ракета се измъкна от четири брейкбола още в откриващото си подаване. В следващите минути зрителите в Доха видяха четири поредни пробива, а Янкович сложи край на серията, като най-после успя да спечели сервиса си и да поведе с 4-3. Пиронкова обаче продължаваше да изпитва проблеми на свой начален удар и макар да удържа трудно подаването си за 4-4, изостана с 0-40 в следващото, а бившата №1 в света затвори двубоя при втория мачбол.