Седмата поставена в схемата тунизийка Онс Жабюр се класира за четвъртия кръг на „Ролан Гарос“. Жабюр победи сръбската квалификантка Олга Данилович след обрат с 4:6, 6:4, 6:2 в мач, продължил два часа и десет минути. Следващата противничка на финалистката от миналогодишните издания на „Уимбълдън“ и US Open ще бъде американката Бернарда Пера.

След срещата си Жабюр заяви, че феновете не трябва да имат предубеждението, че женските мачове са скучни. Тя направи коментара, когато научи, че билетите за вечерната сесия в неделя се препродават, защото има насрочен мач от женската схема.

През първите седем дни в Париж във вечерните сесии на централния корт "Филип Шартие" се играеха само двубои при мъжете. В неделя вече обаче е насрочен мачът между втората поставена Арина Сабалека и американката Слоун Стивънс.

"Време е за промяна в мисленето, защото виждам, че хората не гледат много женски тенис и правят предположения, а всъщност има много интересни мачове при жените. Честно казано, полагаме много усилия и правим жертви, които мъжете в тура не правят", каза Жабюр.

Попитана защо е имала затруднения срещу Олга Данилович, Онс Жабюр отговори, че това е нещо, което "мъжете никога няма да разберат".

"Да бъдеш жена е тежко. Зависи кое време от месеца е, но понякога успяваш да се справиш. За съжаление, това не е нещо, което можеш да контролираш напълно, но се научаваш да познаваш тялото си", каза още тунизийката.

"Поздравявам Олга за страхотния мач, защото игра много добре в ден, в който аз не показах най-добрия си тенис. Спечелих заради психическата си устойчивост", завърши Онс Жабюр.