Времето във вторник в Ченду, където ще играе Григор Димитров, развали плановете на организаторите. Двубоите започнаха с близо час закъснение заради дъжда, а още първите срещи бяха прекъснати, преди да се доиграят.

Двубоят между Душан Лайович – Хуан Игнасио Лондеро бе спрян при 6-2 1-2 за сърбина, докато Пабло Кареньо Буста взе първия сет с 6-3 срещу Раду Албот, преди да се наложи тенисистите да напуснат корта.

Прогнозата за времето във вторник не е никак обещаваща и се очаква да продължи да вали. В сряда се очаква облачно време, което обаче да позволява да се играе тенис.

Водещият ни тенисист открива азиатското си турне на турнира от сериите „АТР250“ в Ченду, който започва тази седмица. Водещият ни тенисист е поставен под №4 в основната схема и започва директно от втори кръг, а там го очаква победителят от мача между Даниел Евънс и Ян Бай

Ако бившият №3 потегли с успех, се класира на 1/4-финал, където може да срещне и първи възможен поставен играч – Тейлър Фриц, а в половината на българина е и Феликс Оже-Алиасим.