Отборен победител с най- много купи на 35-тото юбилейно издание на Балканиадата по тенис за лекари и стоматолози стана този на Турция. Турнирът на който България беше домакин се проведе от 4 до 10 септември в к.к. Слънчев бряг. На второ място се класира отборът на Румъния, а на трето -на България. Четвърто място бе за Северна Македония, а пето за Гърция, която догодина ще бъде домакин на Балканиадата, която ще се проведе на о.Корфу .
 
Турнирът, организиран от Сдружение Тенис и ски клуб на лекари и стоматолози от град Пловдив с председател д-р Светослав Славов събра на кортовете в Слънчев бряг над 100 лекари и стоматолози. Балканиадата се провежда по инициатива на Балканската медицинска тенис асоциация, в която членуват тенис клубове за лекари и стоматолози от 5 страни – Македония, Гърция, Турция, Румъния и България от 1988г. Тенис турнира, който се провежда на ротационен принцип в една от петте държави бе посетен от над 200 души, а официален спонсор на тазгодишното издание бе УМБАЛ „Софиямед“.
 
България бе домакин за поредна година като през 2017г. състезанията се провеждаха на кортовете в к.к. Албена, а тогава България спечели отборната купа.