Българският национален отбор по тенис извоюва две победи в първия ден от мача срещу ЮАР в турнира за Купа Дейвис. Така селекцията на капитана Валентин Димов вече е само на един успех от крайната победа в двубоя от Световна група II.

В откриващия сингъл от срещата в Националния ОББ тенис център в София лидерът на тима ни Димитър Кузманов надигра втория избор в състава на гостите Лейтън Кронйе с 6:3, 6:1 за малко повече от час. Във втория мач поединично втората ни ракета Александър Лазаров разгроми с 6:0, 6:1 водещия състезател на южноафриканците Филип Хенинг.

Двубоят между България и ЮАР ще продължи утре от 11:00 ч. със срещата на двойки. За нея са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Лейтън Кронйе и Рейвън Клаасен, но капитаните Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург имат право да сменят някого от играчите.

Във вторите мачове на сингъл трябва да играят помежду си първите ракети Кузманов и Хенинг и след това вторите - Лазаров и Кронйе. И в тези двубои може да настъпят промени, в зависимост от развоя на резултата.