ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Скандал по оста Украйна – Русия се разигра и на другия край на света, където се провежда тазгодишното издание на Australian Open. Украинският посланик в страната Василий Мирошниченко призова домакините на турнира да не допускат руски знамена по трибуните.

Реакцията му е свързана с появата на подобен флаг по време на мача от първия кръг при дамите, в който украинката Катерина Байндъл победи Камила Рахимова (Рус) със 7:5, 6:7 (8), 6:1.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Решително осъждам публичното развяване на руското знаме по време на мача между украинската тенисистка Катерина Байндъл на Australian Open. Призовавам Тенис Австралия незабавно да задейства политиката на неутралния флаг“, написа Мирошниченко в „Туитър“.

Както е известно, в края на 2022 г. МОК призова международните спортни организации да не допускат руските и беларуските спортисти до международните състезания. Това беше направено след началото на руската военна инвазия на територията на Украйна, която беше осъществена и от територията на Беларус.

След това в много съревнования и турнири руснаците и беларусите не бяха допуснати до участие. Двете държави бяха лишени от домакинството на редица състезания. В някои спортове, в частност тениса, спортистите от Русия и Беларус бяха допуснати да продължат участието си, но под неутрален флаг.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК