Унгарецът Мартон Фучович поднесе първата голяма изненада на Australian Open, след като елиминира 13-ия в схемата Денис Шаповалов след 6:3, 6:7 (7), 6:1, 7:6 (3) в първия кръг.

20-годишният канадец се скара със съдията на стола по време на мача, след като рефера Рено Лихтенщайн му направи забележка заради ударена ракета в корта в началото на третия сет.

„Това е моята ракета и мога да правя с нея каквото си искам. Гледай си работата“, чуха зрителите от поставените близо до съдийския стол микрофони.

Шаповалов направи 17 непредизвикани грешки само в първия сет и беше на точка от загубване на втората част, но получи подарък – двойна грешка на Фучович. След като избухна в началото на третия сет, канадецът загуби концентрация и допусна унгарецът да поведе с 2:1.

Денис Шаповалов опита да се задържи на Australian Open със силно представяне в четвъртия сет, но в него загуби в тайбрека и отпадна, след като в решителната точка направи своята 62-ра непредизвикана грешка в мача.

Отпадането на канадеца означава, че до евентуален мач срещу Роджър Федерер в четвъртия кръг Григор Димитров няма да среща поставени тенисисти.

В следващия си мач Мартон Фучович ще се изправи срещу победителя от срещата между Яник Синер (Италия) и квалификанта Макс Пърсел (Австралия).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ AUSTRALIAN OPEN - ТУК