Карлос Алкарас победи Франсис Тиафо (САЩ) с 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5), 6:3 на полуфиналите на US Open и за първи път в кариерата си ще играе в директен спор за титла от Големия шлем. Рядко срещата ситуация в света на тениса. В битката за трофея Алкарас ще се изправи срещу Каспер Рууд, надвил Карен Хачанов. Любопитното е, че победителят от финала ще излезе начело на световната ранглиста.

19-годишният испанец взе аванс в мача, след като спечели 9 от 10 поредни гейма и можеше да приключи битката още в четвъртия сет, когато се пребори за мачбол. Тиафо успя да го спаси и да доведе частта до тайбрек, където излезе победител и изравни резултата в мача. Така американецът спечели и осемте си тайбрека от началото на US Open.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Демонстрирайки липса на умора въпреки продължилия 5:15 часа четвъртфинал срещу Яник Синер и завършил в 2:50 часа след полунощ в четвъртък, Алкарас спечели четири от последните пет гейма в мача, за да се поздрави с крайния успех.

На финала в неделя испанецът ще се изправи срещу Каспер Рууд. 23-годишният норвежец спечели разиграване от 55 удара, за да вземе първия сет при победата си със 7:6 (5), 6:2, 5:7, 6:2 над руснака Карен Хачанов. За Рууд това е втори финал от Големия шлем през тази година, след като в началото на юни отстъпи в три сета на Рафаел Надал в битката за трофея от „Ролан Гарос“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК