Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българският тенис ще има двама представители на Олимпиадата в Лондон през юли. Това са Григор Димитров и Цветана Пиронкова, стана ясно след официалното съобщение на Международната тенис федерация (ITF).

Димитров влиза в списъка според класирането си в световната ранглиста, а не с покана. Общо 56 човека попадат на Игрите в Лондон по ранкинг, като хасковлията зае последното 56-о място, даващо право на участие на Олимпиадата. Така Гришо става първият български тенисист, който ще участва на Олимпиада.

Пиронкова ще се състезава на втора поредна Олимпиада след Пекин 2008, където стигна до втория кръг. Съществува възможност Цветана и Григор да играят и в турнира на смесени двойки, където ще участват 16 дуета. Тази дисциплина влиза за първи път в програмата след 1924 година.

"Това е голям успех за българския тенис – да има двама представители на Олимпийските игри. Поздравявам Цвети и Гришо за сериозното постижение, което показва мястото и значението на спорта ни у нас. Те положиха големи усилия и заслужено ще участват в Лондон. Надявам се, че от талантливите ни млади тенисисти ще има също такива, които ще заслужат олимпийски квоти още за Игрите през 2016 година", заяви емоционално президентът на БФТ Стефан Цветков от Лондон.