Australian Open ще се проведе в предвидения период (8-21 февруари) и няма да бъде отложен заради случая със заразен служител на хотел, при който 160 тенисисти се оказаха поставени под принудителна карантина. Сред тях е Григор Димитров.

Директорът на турнира Крейг Тили обяви, че единствената промяна е свързана с жребия за основната схема. Той трябваше да се проведе днес, но ще бъде изтеглен утре. Тогава Гришо и Цветана Пиронкова ще научат съперниците си за първия кръг и възможностите за евентуални противници в следващите етапи на първия за годината турнир от Големия шлем.

Мачовете от днешната програма на петте турнира, провеждащи се в момента в Мелбърн (два за мъже, два за жени и ATP Cup, които бяха отложени, ще се изиграят утре. Така Григор Димитров може да изиграе две срещи в рамките на един ден, ако успее да победи австралиеца Алексей Попирин.

Заради притесненията за дъждовно време в Мелбърн, организаторите успокоиха, че разполагат с три големи корта с покриви, както и осем покрити игрища. Те ще бъдат достатъчни за провеждането на мачовете.