18-годишен младеж загина в жестока катастрофа, при която с мотора си се блъсна в лека кола. Неговата приятелка е приета в болница с тежко състояние. Тримата пътници в автомобила „Мини Купър“ са се отървали без сериозни наранявания.

Жертвата е обещаващият тенисист Симоне де Луиджи от Сан Марино. Той e загинал на мястото на инцидента. Приятелката му е откарана в клиника в Чезена. Тя е загубила много кръв, претърпяла е спешна операция при която се е наложило да бъде ампутирано едното ѝ стъпало.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според предварителните информации, виновен за катастрофата е Симоне. Очаква се да излязат резултатите от направените тестове за употреба на алкохол и наркотици. Шофьорът и двете пътнички в леката кола са разпитани. Показания са дали и други пътуващи по трасето, но никой от тях не е бил свидетел на катастрофата.

Симоне де Луиджи беше национал на Сан Марино за Купа Дейвис. Той дебютира за тима през 2021 г. За последно игра в турнира преди месец, когато беше записана победа с 2:1 над Азербайджан, а това помогна на Сан Марино да спечели промоция в Европейска Група 4.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК