Световният №1 в тениса Новак Джокович изживя ужасяващ кървав инцидент след края му на двубоя с Корентен Муте на Мастърс турнира в Рим, спечелен от сърбина с 6:3, 6:1 за час и 26 минути игра.

Ноле раздаваше автографи на своите почитатели от трибуните при прибирането си от корта, а впоследствие се видя как полетя бутилка към него, която го уцели по главата. Сърбинът се строполи на земята, като от кадрите се виждаше и кръв по главата му. Веднага към Джокович се втурнаха хора, свързани с турнира, които се опитаха да му помогнат, а след това го отведоха към съблекалните.

Охраната опита да се намеси, но хвърлилият бутилката фен успя да избяга. Преглеждат се видеозаписите от камерите, като определено става дума за умишлена атака, обясниха организаторите.

Иначе преди инцидента - двубоят не централния корт в Рим бе белязан и от куриоз, който сериозно развесели зрителите. В началото на втория сет, при резултат 40:40 и сервис за Джокович, на корта се разнесе звънене на телефон. Оказа се, че звукът не идва от разсеян фен, а от самия Муте, който очевидно бе забравил да спре звука на мобилното си устройство.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!