Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску спечели втората титла в кариерата си. 19-годишната тенисистка триумфира в Торонто, след като на финала съперничката й Серина Уилямс се отказа обляна в сълзи докато изоставаше с 1:3 в първия сет. Андрееску стана първата канадка с титлата в Торонто за последните 50 години. За последно това прави Фей Ърбан през 1969 г.

Уилямс обясни решението си с нетърпими болки, които е получила предната нощ след трудната си победа в три сета над чешката квалификантка Мари Бузкова на полуфиналите. С напредването на времето болката е ставала все по-силна.

„Целият ми гръб беше схванат. Достигна се до точката, в която не само не можех да спя, но не и не можех да мръдна. Започнах да се питам: Как ще играя финал, след като не мога да се завъртя? Долната част на тялото ми е добре, но в горната всяко движение е свързано с ужасна мъка.“

В часовете преди мача се подложих на много процедури. И преди се се случвало да имам такива спазми, но след няколко часа изчезват все едно нищо не е било. Сега обаче нямах на разположение тези 24 часа за почивка, както в другите случаи. Бях длъжна пред себе си да изляза на финала. Не ми се искаше да стигна толкова напред в турнира и да не направя опит да го спечеля. Надявах се на някакво чудо и че болките ще изчезнат“, призна Серина Уилямс.