Днес около 10:15 българско време ще започне тегленето на жребия за финалния Мастърс в Лондон. Както е известно, Григор Димитров дебютира в събитието, а компания ще му правят Рафаел Надал, Роджър Федерер, Саша Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич, Давид Гофен и Джак Сок. 

Анди Мъри няма да може да защитава миналогодишната си титла, тъй като все още се възстановява от контузия. Стан Вавринка също е аут поради травма. 

Играчите в Лондон ще бъдат разделени на две групи, кръстени на легендите Пийт Сампрас (Група "А") и Борис Бекер ("Б"), а техни водачи ще бъдат поставеният под номер 1 Рафаел Надал и световният номер 2 Роджър Федерер. 

Именно Борис Бекер ще тегли жребия.

За полуфиналите се класират двамата най-добре представили се от всяка група. Водачът от "А" се изправя срещу втория от "Б" и обратно. 

За класирането в групите най-голямо значение има броят на победите, след което се взима предвид броят на изиграните мачове (играч с две победи и загуба е по-напред от друг само с две победи). Тайбрек се играе, ако двама от участниците имат еднакви показатели.

Турнирът започва на 12 ноември (неделя) и ще продължи до 19-и.