Брад Гилбърт стана поредният тенис специалист, който остана впечатлен от представянето на Григор Димитров на Мастърс турнира в Париж.

Още по време на двубоя между българина и Кристиан Гарин, анализаторът на ESPN, който е познат с острия си език, похвали Григор: "Григор изглежда много остър в Берси, търкаля Гарин в момента"

В крайна сметка, Димитров продължава фурора си на Мастърс турнира в Париж и за първи път в кариерата си се класира на 1/2-финал на Rolex Paris Masters. Направи го по безапелационен начин, след като надигра Кристиан Гаринс с 6-2 7-5 в двубой, в който имаше тотална доминация почти през цялото време.

Гилбърт е бивш №4 в Тура има изключителна визитка. Спечелил е 20 титли на сингъл и 3 на двойки, американецът тренираше някои от най-големите имена в тениса. Андре Агаси спечели шест от осемте си „мейджъра“ под ръководството на Гилбърт, а Анди Родик и Анди Мъри също се възползваха от треньорския талант на бронзовия медалист от Олимпиадата в Сеул през 1988.

Иначе в предната фаза Димитров изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и елиминира най-титулувания играч за 2019 г. – световния №5 Доминик Тийм. Първата ни ракета летеше по корта и бе почти безупречен, като надигра категорично петия поставен в два сета – 6-3 6-2. 

Всичко в играта на най-добрия ни тенисист се получаваше и той се класира за четвърти път на четвъртфинал този сезон.  

След мача Тийм отдаде заслуженото на Григор:   „Григор беше твърде добър. Дори и от ролята на твой опонент, бе удоволствие да гледам магията ти“, написа Доминик.