Рафаел Надал се изправя срещу Станислас Вавринка във финала на Ролан Гарос. Двубоят е в 16:00 часа българско време. Мачът е най-очакваният от много време насам заради Рафа Надал. Испанецът отдавна е в историята, но днес може да направи поредна крачка. Рафа може да спечели 10-та титла от Ролан Гарос! До момента има 9 трофея и е напълно недостижим вероятно за десетилетия напред.

Матадора стигна до финала без да загуби сет и с едва 29 загубени гейма – второ най-добро постижение в историята след Бьорн Борг (27). Надал ще участва в 22-ия си финал в Големия шлем, до момента е спечелил 14 срещу 7 загуби. Ако спечели днес, Рафа ще изпревари Пийт Сампрас (14) по титли от Шлема – ще има 15.

Надал води с 15-3 победи срещу Стан Вавринка. Любопитното обаче е, че швейцарецът е перфектен на финали в Шлема – три от три. 32-годишният Вавринка ще се опита да запише името си в историята като едва третият, който печели три или повече „мейджъра“ след 30-та си годишнина. Само Род Лейвър и Кен Розуъл са успявали да го сторят.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК