ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-тиражният спортен вестник в Италия „Гадзета дело спорт“ написа хвалебствен материал за Григор Димитров и го приветства отново при великите в света на тениса.

"Трябваше да бъде Федерер, а стана ... Димитров. Но успя да се отърве от кошмарите си и сега заплашва Синер. Добре дошъл отново при великите, Григор! Втората младост на Димитров вече е реалност, и можем да й се радваме, защото дори не се надявахме: българинът, благодарение на страхотна година, ще се завърне в Топ 10 от понеделник. Той ще върне и бекхенда с една ръка при най-добрите в света: почти забравен удар, древно и западащо изкуство, с което той борави с несравнима лекота и естественост“, пише изданието от родината Яник Синер преди големия финал между двамата довечера в Мями.

В същото време „Ла Република“ посочва, че Димитров и Синер имат обща позната – Мария Шарапова в материал, озаглавен: „Тенисистът на бъдещето срещу човека от миналото“.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Съдбата ги изправя един срещу друг на стадион „Хард Рок“ в Маями Гардънс на финала на Florida Masters 1000. Яник Синер и Григор Димитров, точно десет години и три месеца разлика, два живота, които не могат да бъдат по-различни. Победата би отредила на италианеца второ място в ранглистата на ATP, след като изпревари Алкарас, победен на четвъртфиналите от българина. Димитров, от друга страна, вече е сигурен, че ще донесе бекхенда с една ръка там, където заслужава, възвишен жест, изместен извън  класацията на десетте най-силни в света поради спада на гърка Циципас: ако спечели, ще се изкачи до седмо място, ако загуби ще спре на девето. Завръщане в челната десетка шест години по-късно - тези 260 седмици на историята на мъките на играча, който трябваше да бъде „новият Федерер“. Наследникът на чистия тенис, на класическия захват, който стана приятел на швейцарския шампион, недостижим модел, когото той успя да наблюдава малко по-отблизо през 2017 г., когато победата във финалите на ATP го изведе на световния подиум , на трета позиция“, отбеляза "Ла Република" с напомняне за „Димитров и неговите любовни истории: Шарапова, Шерцингер, Османова.

„Никога недостигнати отново висини. Димитров се свлече в класацията, а разговорите се изместиха от спорта към клюките, насочени към гаджетата му, защото по думите му „лесно се губиш в красотата“. Три години, после още три, и още 3 години, винаги на кориците на специализираната преса: от 2012 до 2015 г. с колежката си Мария Шарапова. От 2016 до 2019 г. - с бившата певица на Pussycat Dolls Никол Шерцингер, която се раздели с Луис Хамилтън няколко седмици по-рано. От 2020 до 2023 г. заедно с Лолита Османова, дъщеря на руския енергиен магнат Елдар Османов. След като тази връзка приключи, от пролетта до есента на миналата година Димитров бе придружен от Мадалина Генеа. Румънската моделка и актриса бе забелязана и в Портофино миналото лято, редом до Григор. След това през есента двамата изтриха всички семейни снимки от профилите си. Серина Уилямс в ложата на Димитров: кръгът се затваря. Всичко се придоби смисъл в петък, 29 март в Маями, по време на спечеления полуфинал срещу Зверев. В ложата на българина беше Серина Уилямс, младежкия му флирт. На корта, великолепен тенисист, способен да победи девет играчи в топ десет от октомври нататък и да отприщи атаки от форхенд по линията, толкова подобни на магическите удари на Федерер. Сега предизвикателството със Синер, който Димитров определи като "без съмнение най-добрият играч в света".  Оценява го като спортист, възхищава му се като човек: „Фантастичен човек. Той има страхотно образование, което е благодарение на семейството и екипа му", завършва изданието за българина. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!