Валентин Димов победи с 4:6, 7:5, 6:2, 6:2 Александър Лазов и спечели Държавното първенство по тенис “БНП Париба”, което се проведе на кортовете на БНТЦ “Карлсберг”.

Финалът бе изключително оспорван, особено в първите два сета, и предложи множество обрати и красиви разигравания. Лазов, който в 1/2-финалите отстрани миналогодишния финалист Тихомир Грозданов, спечели първия сет с 6:4 и показа, че е устремен към титлата. Димов, №2 в схемата, обаче не се предаде и започна да показва все по-стабилна и уверена игра. Той взе втория сет със 7:5, след което даде само четири гейма на опонента си до края на финала.

"Много съм щастлив, че спечелих титлата. Мачът беше изключително тежък и се радвам, че именно аз излязох победителят от него. И вчера, и днес атмосферните условия не са приятни за тенис. Изиграх два трудни мача и се радвам, че спечелих титлата", коментира Димов след триумфа си.

За успеха си той спечели 2500 лева от общия награден фонд, осигурен от генералния спонсор на БФТ “БНП Париба”.

Титлата на двойки при жените спечелиха Изабелла Шиникова и Виктория Томова, които победиха на финала с 6:3, 6:4 Радина Димитрова и Александра Митровска.