Стан Вавринка благодари на публиката в София, която го подкрепяше мощно втора поредна година. През тази обаче носителят на три титли от „Големият шлем“ бе победен още на старта от финалиста от 2018 година Мариус Копил, който затвърди успеха си в трисетовата битка след сервис от 236 км/ч.

„Със сигурност беше много труден мач. Играх добре през първия сет. Във втория имах няколко шанса, но Мариус започна да сервира все по-добре, аз допуснах няколко грешки и се стигна до изравняване след тайбрек. Поради същите причини загубих и третия. В такива тежки мачове има моменти, заради които можеш да спечелиш, или да загубиш. Трябва да се бориш и да не се предаваш. Но понякога не се получава. Това не беше моята вечер. Разбира се, че съм ядосан, но трябва да си извадя поуките и да продължа напред“, заяви Вавринка след срещата.

„Атмосферата в София отново беше невероятна, хората скандираха името ми, получих голяма подкрепа, както и през първото си участие миналата година. Благодаря на всички, българската публика наистина е страхотна. С удоволствие бих се върнал в София догодина и да играя много по-добре“, добави швейцарецът.

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати
Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати (квалификации)