Швейцарецът Стан Вавринка е следващият съперник на Новак Джокович на турнира в Рим, след като елиминира във втория кръг Ласло Джере (Сърбия) със 7:6 (8), 3:6, 6:4 след близо 3 часа игра.

Вавринка дълго време извън корта поради травма, но продължава силното си представяне на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс".

Швейцарският тенисист разкри, че все още не е готов за мач с лидера в ранглистата на ATP Новак Джокович днес от 17:00 часа.

„Все още не мисля, че съм готов да играя на това ниво. Но ще бъде интересно. В следващите няколко месеца трябва да мина през такива мачове. Джокович няма да е лесен. Макар че не знам на какво ниво съм, имам нужда от мачове и тренировки. Но играта с Новак е предизвикателство за мен“, заяви Вавринка.

Номер 10 в схемата Яник Синер стигна до труден успех над своя сънародник Фабио Фонини – 6:2, 3:6, 6:3. Следващият му съперник ще бъде Филип Крайнович от Сърбия.

Американецът Маркос Хирон изненадващо отстрани поставения под №12 Диего Шварцман (Аржентина) с 6:1 и 7:6 (4), а хърватинът Марин Чилич се справи със съпротивата на 9-Камерън Нори (Великобритания) – 5:7, 6:2 и 6:1.