Световният №1 в тениса Новак Джокович и носителят на 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер са включени в списъка от участници на Олимпийските игри в Токио. Организаторите искат да попълнят списъка, след като някои от най-известните имена имена се оттеглиха, а днес стана ясно, че и Григор Димитров няма да представя България на Игрите в японската столица.  По това време (24 юли - 1 август) българинът ще е в Атланта (САЩ) за турнир, в който ще участват още Ник Кириос, Себастиан Корда, Яник Синер, Джон Иснър и Тейлър Фриц, Райли Опелка и други.

Номер 1 при дамите Ашли Барти и японката Наоми Осака са начело в женската листа за Олимпиадата, а в Токио за първи път златният медал при дамите няма да бъде защитаван, тъй като Моника Пюиг (Пуерто Рико) се отказа заради контузия. 

Двукратният шампион Анди Мъри, който се срина до 118-о място в класирането след операция в бедрото, ще се стреми към златото на трета Олимпиада, а Джокович има бронз от Пекин през 2008 година.  

Общо 46 страни ще бъдат представени на олимпийските тенис турнири от 24 юли до 1 август, а извън участниците са големи имена като Рафаел Надал, четирикратната златна медалистка Серина Уилямс, шампионът от US Open Доминик Тийм и румънката Симона Халеп.