Григор Димитров победи италианеца Фабио Фонини с 6:3, 7:6 (7:2) в полуфинал на тенис турнира в Стокхолм. При 4:1 в полза на българина в първия сет двубоят бе спрян, за да бъде оказана лекарска помощ на италианеца.

Победата бе четвърта за Григор в шестия му мач с Фонини, като българинът се справи с Йежи Янович и Миша Зверев, за да стигне до този етап от надпреварата.

Съперник във финала ще му бъде победителят от сблъсъка Хуан Мартин дел Потро и Фернандо Вердаско, които играят по-късно днес.

Григор Димитров е шампион в Стокхолм от 2013 година и финалист от следващата, а  настоящ носител на трофея е един от бъдещите му опоненти във финала Хуан Мартин дел Потро.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна със спечелени сервиси от двамата, а в третия Фонини изпусна два възможности да пробие Димитров. Гришо обаче осъществи пробив за 3:1, след което затвърди за 4:1 в своя полза. Тогава съперникът му поиска медицинска помощ и срещата бе спряна за няколко минути. До края на сета двамата взимаха подаванията си и Димитров взе частта с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна отлично за Димитров и той проби съперника още в първия гейм, след което го затвърди с гейм на нула. Фонини обаче се активизира, изравни резултата за 2:2 с пробив и поведе с 3:2. Лошото за Григор продължи и Димитров допусна втори пробив за 2:4. Българинът падна духом и върна пробива за 4:3, след което сервира за равенство в геймовете и го постигна за 4:4. До края на сета никой не допусна нов пробив и се стигна до тайбрек. Там Григор проби съперника 4 пъти в спечели със 7:2.