Фернандо Вердаско се класира за втория кръг на “Уимбълдън”, след като спечели един от най-интересните и драматични мачове досега. Испанският тенисист спаси мачбол и обърна Радек Щепанек (Чех), за да триумфира с 2:6, 4:6, 6:3, 7:6, 9:7.

27-годишният състезател, роден в Мадрид, не започна добре и съперникът му се възползва от грешките и спечели първия сет. Във втората част Вердаско коригира играта си, но един пробив реши изхода от сета в полза на чеха.

След това испанецът натисна и спечели с 6:3 третата част. В четвъртия сет се стигна до тайбрек, в който Щепанек имаше мачбол, който бе отразен от Фернандо. Той бе съхранил повече сили в края на двубоя и взе петата част с 9:7.

В друг мач шампионът от US Open през 2009 година Хуан Мартин дел Потро (Арж) отстрани Флавио Чипола (Ит) с 6:1, 6:4, 6:3. Трикратният финалист от “Уимбълдън” Анди Родик (САЩ) също минава напред след успех с 6:4, 7:6, 6:3 над Андреас Бек (Гер).

Двама поставени отпаднаха от турнира. Номер 23 в схемата Янко Типсаревич (Сър) се отказа в срещата си с Иво Карлович (Хър). В изцяло хърватски двубой Иван Любичич би поставения под номер 27 Марин Чилич.

Всички резултати от турнира при мъжете тук