Мастърсът в Индиън Уелс започва след десетина дни, а днес организаторите на турнира обявиха кои са тенисистите, получаващи уайлд кард за основната схема.

При мъжете това са ветераните Лейтън Хюит, Джеймс Блейк, Давид Налбандиян, Томи Робредо, както и американцитe Тим Смичек и Стив Джонсън, пише tenniskafe. При дамите това са Кимико Дате-Крум, Шахар Пеер, Бетани Матек-Сандс и един куп млади талантливи тенисистки, като Кристина Младенович, Мадисън Кийс, Тейлър Таунсент, Лорън Дейвис, Мелани Уден и Мария Санчес.

За квалификациите уайлд кард получиха 18-годишният брат на Райън Харисън - Крисчън, както и Андреа Петкович, за която това ще е първи турнир от контузията в коляното, получена в самото начало на годината по време на "Хопман Къп".

Турнирът в Индиън Уелс може да се превърне в първия Мастърс, на който българин е сред поставените тенисисти, но дали Григор Димитров ще успее да стори това, ще разберем в следващите няколко дни, когато приключат провеждащите се през тази седмица турнири.

Мачовете от основната схема при дамите в Индиън Уелс започват в сряда (6 март), а тези при мъжете стартират ден по-късно.