Първата ракета на България Виктория Томова постигна трета поредна победа и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева УТА 500 в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд 802 237 евро.

Националката за "Били Джийн Кинг Къп" спечели без проблеми срещу четвъртфиналистката от Откритото първенство на Австралия през януари Линда Носкова (Чехия) с 6:4, 6:2 за 69 минути.

Българката направи един пробив в третия гейм по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част тя беше по-категорична, взе аванс от 4:0 и без проблеми затвори мача.

Следващата съперничка на софиянката, която до момента записа един успех в квалификациите и два в основната схема, ще бъде победителката от двубоя между рускинята Анна Блинкова и номер 4 в схемата Беатрис Адад Мая (Бразилия). 

Томова тази седмица дебютира в топ 60 на световната ранглиста, заемайки рекордната в кариерата си 58-а позиция. С достигането си до тази фаза на турнира националката заработи 108 точки за класацията на УТА и 23 445 евро, което й гарантира място сред първите 50 от следващия понеделник.