Виктория Томова откри с победа участието си в Източноевропейското първенство по тенис в Белград.

Първата ни ракета отнесе с 6:1 6:1 Тияна Сретенович на червени кортове в академията на Янко Типсаревич. Това бе първият й успех от началото на март в Лион, когато тенисът бе спрян заради пандемията от коронавирус и Томова трябваше да остане в родната си София близо 4 месеца.

Вики не срещна никакви трудности срещу 15-годишната представителка на домакините и победи за по-малко от един час в първия си двубой от група "С". Поканените 20 тенисистки са разделени в четири групи. В трета група са още Лина Гьорческа (Северна Македония), Мариана Дражич (Хърв) и Джемре Анюл (Турция), която по-късно днес играе с 25-годишната Томова.

В демонстративния турнир участват още две българки – Изабелла Шиникова и Ани Вангелова. Довечера Вангелова ще изиграе първия си двубой срещу Ивана Джорович (Сър) в група „А”, а в група „Д” записала вече една победа Шиникова очаква Бояна Клинцов (Швейц).

В мъжката надпревара се включиха Димитър Кузманов и Александър Лазаров, като след техните изяви двама от съперниците им дадоха положителни проби за COVID-19.