Виктория Томова започна с победа участието си на турнира по тенис на твърда настилка в китайския град Ухан с награден фонд от 3,2 милиона долара.

Първата ракета на България при дамите надигра американката Ашлин Крюгер с 1:6, 7:6(8), 7:5 след 2 часа и 37 минути игра. За да достигне до втория кръг на турнира Томова трябваше да спаси четири мачбола в тайбрека на втория сет, като първите три от тях бяха поредни.

Мачът започна по-добре за номер 65 в света Крюгер, която взе първия сет с убедителното 6:1. В началото на втория сет Томова реализира първия си пробив в мача, а малко след това постигна и втори такъв, с който поведе с 5:2. 

Крюгер обаче успя да заличи изоставането си и да докара нещата до тайбрек. В него американката поведе с 6:3 точки, като първите два мачбола бяха на неин сервис. Българката обаче отрази и двете подавания на съперничката си, след това спечели още едно разиграване на свой сервис, а последната възможност пред Крюгер дойде при 8:7 точки, преди Томова да изравни сетовете след 10:8.

В решителния трети сет обратите отново следваха един след друг. Първо Крюгер поведе с 2:0, после Томова имаше преднина от 3:2 с пробив, а българката реализира и нов такъв в деветия гейм, за да поведе с 5:4.

Тя имаше два мачбола на свой сервис при резултат 40:15, но тогава американката на свой ред се върна в мача, печелейки подаването на съперничката си. Веднага след това обаче номер 48 в света Томова направи четвъртия си пробив в сета, за да поведе с 6:5 и този път това ѝ бе достатъчно, за да спечели срещата.

Във втория кръг българката ще играе с друга американка - поставената под номер 4 в схемата Коко Гоф. До момента двете не са се срещали в официален мач.

За класирането си за втория кръг първата ракета на България ще вземе 65 точки за световната ранглиста и 20 714 долара от наградния фонд.