Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“, след като претърпя поражение от китайка Синю Уанг с 6:7 (4), 6:3, 0:6. Игрово мачът продължи един час и 52 минути, но имаше повече от час прекъсване след началото на втория сет заради дъжд. Така двубоят започна в 13:00 часа българско време и завърши с 16:20 часа.

Първият сет започна много добре за Виктория Томова, която направи пробив още в първия гейм. След това Синю Уанг върна брейка и изравни за 4:4. Българката отново проби за 6:5 и сервираше за спечелване на частта, но китайката успя да изравни с първия си брейкпоинт в гейма. В тайбрека Виктория допусна повече грешки и позволи на съперничката да спечели сета.

При 1:0 за Томова във втората част мачът беше прекъснат заради дъжд и подновен повече от час по-късно. Българката получи една възможност за пробив в шестия гейм, от която се възползва успешно. След това затвърди брейка, а натрупаният аванс ѝ позволи да изравни резултата в мача след 6:3 във втория сет.

Решителната част започна ужасно за Виктория Томова. Тя допусна два поредни пробива. Така първата ракета на България се оказа догонваща с 0:5, след като Уанг спечели своите сервис-геймове. Последва нов пробив в полза на китайката, която спечели третия сет за 25 минути и се класира за втория кръг на „Уимбълдън“, където ще играе срещу световната №5 Джесика Пегула (САЩ).

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК