Първата ракета на българския женски тенис в момента Виктория Томова се възползва от късмета си на "щастлива губеща" и се наложи над чехкинята Ана-Каролина Шмиедлова със 7:5, 6:2 в първия кръг на турнира на твърда настилка в Маями с награден фонд от 8,8 милиона долара. Мачът между двете тенисистки продължи почти час и половина.

Томова започна неубедително срещата и допусна бързо пробив, а това позволи на чехкинята, която влезе в основната схема след квалификации, да поведе с 3:0. Шмиедлова сервираше за спечелване на първия сет при 5:3 в своя полза, но българката направи пробив, а след това спечели и следващите три гейма и поведе в мача след 7:5.

Във втория сет Виктория Томова игра много по-уверено. Българката направи два брейка при подаване на чехкинята поведе с 5:1. Това и позволи вземе частта с 6:2 и да стигне до победата в двубоя. В развоя на мача Томова направи 3 аса и спечели 75% от точките на своя първи сервис.

Във втория кръг на силния турнир Виктория Томова ще играе срещу американката Даниел Колинс, която е под номер 30 в световната ранглиста на WTA.