Липсата на публика може да е плюс за най-добрия български тенисист Григор Димитров, смята носителят на 7 титли от "Големия шлем" Матс Виландер.

"Видяхме Григор на Western&Southern Open миналата седмица, където според мен се представи много добре предвид обстоятелствата. Лично аз не се съмнявах, че ще играе на US Open, стига да е здрав. Смятам, че липсата на фенове ще му се отрази добре, тъй като съм забелязал, че понякога губи концентрация, когато играе пред многобройна публика", коментира Виландер пред tenniskafe.com.

"Сега ще играе единствено за себе си и мисля, че от чисто психологическа гледна точка ситуацията ще бъде много удобна за него", убеден е легендарният швед, който сега се изявява като телевизионен коментатор.

В същото време световният номер 2 Доминик Тийм призова за спокойствие на старта на US Open след първата положителна проба за COVID-19 на участник в турнира от "Големия шлем".

Французинът Беноа Пер е заразен с коронавирус и ще пропусне състезанието, а на негово място бе включен испанецът Марсел Гранойерс. За Пер предстоят 10 дни изолация, а сънародниците му Ришар Гаске, Грегоар Барер, Едуар Роже-Васлен и Адриан Манарино също бяха инструктирани да останат в хотелските си стаи. Гранойерс пък ще се изправи срещу поляка Камил Майхсрак в първия кръг в Ню Йорк.

Заради появилите се притеснения дали няма да има и други с положителен тест в т.нар. "балон", който обитават тенисистите, австриецът Тийм увери, че това е едно от най-сигурните места в света. "Мисля, че в момента в света няма по-сигурно място.

Вероятно само ако се намирате в някоя пещера или по средата на море. Тук в балона е сигурно място", каза Доминик Тийм и изрази надежда да няма никой друг заразен.